Info

Rovaniemen Lastu ry on Lapin yliopiston kasvatustieteen, aikuiskasvatustieteen ja mediakasvatuksen opiskelijoiden ainejärjestö. Ainejärjestön tehtävänä yliopistoyhteisössä on yhdistää kasvatustieteiden opiskelijoita, ajaa heidän etujaan sekä järjestää jäsenistölle erilaisia vapaa-ajan tapahtumia. Lastulaiset tunnistaa opiskelijatapahtumissa kirkkaanoransseista haalareista.

Lastun opiskelijoista valmistuu kasvatustieteen maistereita. Valmistuneet kasvatustietelijät voivat työllistyä esimerkiksi erilaisiin opetus-, hallinto-, suunnittelu- ja kehittämistehtäviin. Myös tutkimustyö, konsultointi sekä johto- ja esimiestehtävät voivat olla osa kasvatustieteilijän työkuvaa. Työnantajana voivat toimia esimerkiksi yritykset, järjestöt sekä valtio tai kunta.

Lastun hallituksen jäsenet osallistuvat aktiivisesti Lapin yliopiston ylioopilaskunnan jaostoihin pysyäkseen selvillä ajankohtaisista tapahtumista ja esimerkiksi koulutus- tai sosiaalipoliittisista asioista. Yhteistyökumppaneihimme kuuluu ammattiliitto Specia, jonka kanssa järjestämme työelämäpainotteisia tapahtumia, ja jonka jäseneksi myös jokaisen kasvatustietelijän kannattaa liittyä.

Lastu järjestää vuoden aikana monenlaisia tapahtumia jäsenistölleen. Vuosittain pidetään haalaribileitä, Beerpong-turnauksia, vuosijuhlat, peli-iltoja sekä erilaisia matalan kynnyksen liikuntatapahtumia. Tapahtumista ilmoitetaan sähköpostitse, Facebookissa sekä nettisivuilla. Lastu toivottaa kaikki jäsenensä tervetulleiksi kaikkiin tapahtumiin – mitä aktiivisemmin, sen parempi!

Lastun löydät Facebookin lisäksi myös Instagramista, Snapchatista sekä Linkedinistä.

Facebook

Instagram

Snapchat: lastury