Tervetuloa uusi opiskelija

Hei uusi opiskelija!

Paljon onnea opiskelupaikan saamisesta ja tervetuloa Lapin yliopistoon mahtavaan kasvatustieteilijöiden joukkomme!

Sinulla on alkamassa merkittävä uusi vaihe elämässäsi. Nauti siitä! Alkuun pääseminen uudella opintiellä saattaa tuntua aluksi hankalalta, sillä informaatiotulva on suuri. Yliopisto-opiskelu poikkeaa melko suuresti siitä mihin ihmiset ovat koulu- ja lukioaikana tottuneet. Akateeminen vapaus avaa uskomattoman määrän mahdollisuuksia ja opiskelun itsenäisyys vaatii itseohjautuvuutta. Älä kuitenkaan huoli, opiskelun taidon kyllä oppii ja siihen tottuu yllättävän nopeasti! Ja muista – kaikkea ei voi eikä tarvitsekaan heti tietää ja osata. Taidot ja tiedot karttuvat pikkuhiljaa ja muutaman kuukauden päästä olet jo kuin vanha konkari.

Jotta alkuun pääseminen onnistuisi mahdollisimman hyvin, on sinun apunasi tuutorit, opettajat sekä ainejärjestösi Lastu. Tuutorit ovat sitä varten, että pääsisit mahdollisimman hyvin alusta asti mukaan yliopisto-opiskelun saloihin. Tuutorit ovat täällä sinua varten opastamassa ja tutustuttamassa sinut yliopistomaailmaan. Heiltä saat hyödyllisiä neuvoja ja vinkkejä, he tutustuttavat sinut itse rakennukseen sekä itse kaupunkiin.

Ensimmäinen vuosi on myös täynnä hauskanpitoa ja juhlia joita yliopistostamme löytyy riittämiin! Ainejärjestösi Lastu järjestää aktiivisesti erilaisia tapahtumia illanvietoista, haalaribileistä ja sitseistä aina hyödyllisiin työelämätapahtumiin saakka. Jokaiselle siis varmasti löytyy jotain mielekästä. Lastu tiedottaa tapahtumistaan näillä nettisivuilla, Facebook-sivuillamme sekä sähköpostilistamme kautta. Näin alkuun kannattaakin liittyä Lastun jäseneksi, sähköpostilistallemme, tykätä meistä Facebookissa sekä seurata muissa sosiaalisen median kanavissa. Näin varmistat, että saat kaiken tarvittavan tiedon Lastun toiminnasta.   Lastun jäsenenä pääset myös osallistumaan jäsenille tarkoitettuihin tapahtumiin sekä hankkimaan upeat kirkkaanoranssit haalarimme. Liittyminen Lastuun on vapaaehtoista, mutta huomioithan, että Lastun järjestämä toiminta on vain jäsenille tarkoitettua. Ohjeet liittymiseen löydät täältä.

Ihanaa fuksivuotta teille kaikille toivottaa,

Rovaniemen Lastu ry