Tuutorit

Heippa fuksit!

tuutorit2018

Heippa ihanat vuoden –18 fuksit! Onneksi olkoon uudesta opiskelupaikasta, olette sen ansainneet. Toivotamme teidät lämpimästi tervetulleeksi Lapin yliopistoon ja siten kasvatustieteiden tiedekuntaan. Teidän oma ainejärjestönne on Lastu ja meidät tunnistaa värikkäistä oransseista haalareista.

Teidän opiskelija tutoreina toimivat Maria, Saara, Ari ja Salla. Me olemme teidän tukijoukkonne koko fuksivuoden ajan, ja toki myös sen jälkeen. Me autamme teidät alkuun opinnoissa ja tutustutamme teidät yliopistoelämään täällä Lapissa. Älkää stressatko liikaa koulun alkua, koska me olemme täällä teitä auttamassa ja neuvomassa.

Heti opiskelupaikan varmistuttua liittykää KTK:n fuksit –18 nimiseen facebook ryhmään, sillä siellä on tärkeää tietoa aina tapahtumista ja muistakin ilmoituksista. Siellä voit myös kysyä kysymyksiä meiltä tuutoreilta ja muilta aloittavilta opiskelijoilta.

Me tytöt olemme toisen vuoden opiskelijoita, joten fuksivuoden asiat ovat vielä tuoreessa muistissa ja siksi osaammekin kertoa juuri ne tärkeimmät ohjeet opiskelijaelämään pääsemisessä. Ari taas puolestaan on jo vanha opiskelija konkari, joten hän tietää kertoa eritoten myöhemmän vaiheen opinnoista.

Järjestämme teille syksyn mittaan erilaisia tapahtumia ja infoja, ja erityisesti koulun alkaessa infot ja tapahtumat ovat erittäin hyödyllisiä, joten niihin osallistuminen on tärkeää. Pääsette tutustumaan toisiinne, ja verkostoituminen onkin kova juttu kun kaikki tulevat eri puolilta Suomea.

Tässä muutama tärkeä asia, joita suosittelemme tekemään jo ennen koulun alkua:

 1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle!

 2. Opinto- ja asumistuen hakeminen Kelalta.

  http://www.kela.fi/kampanja-opintotuki-verkossa

  http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki-nain-haet

 3. Mahdollisen opintolainan hakeminen

 4. Opiskelijakortin hankkiminen (suosittelemme Frank sovellusta, koska se kulkee aina kätevästi mukana)

  https://www.frank.fi/opiskelijakortti/

 5. Kun olet saanut opiskelupaikan, ala heti etsiä asuntoa. Rovaniemellä suosittelemme erityisesti keskustan ja Rantavitikan/ Viirinkankaan alueita, koska ne ovat opiskelijoille mukavia alueita ja lähellä yliopistoa.

  https://www.vuokraovi.com

  https://www.oikotie.fi

  https://www.tori.fi/koko_suomi/asunnot?cg=1010

  https://www.das.fi/fi/Asunnot

   

  Orientaatioviikon aikataulut ovat seuraavat:

20.8 Kokoonnumme yliopiston edessä ja suuntaamme Kirkkolammelle. Ohjelmassa on luvassa toisiimme tutustumista.

21.8 Ensimmäinen virallinen koulupäivä alkaa! Käymme läpi infoa koulun starttaamiseen liittyen ja saatte tässä kohtaa pientä tietopakettia kursseista ja tutkintoon liittyvistä asioita. Teemme koulussa myös kierroksen, niin paikat tulevat tutuksi. Illemmalla menemme legendaariseen Wiljamiin istumaan iltaa ja halutessa OPM eli oma pullo mukaan!

22.8 Kaupunkikierros Rovaniemellä. Kyseessä on leikkimielinen kilpailu, jossa pääsette käymään läpi rasteja, jotka sijaitsevat ympäri kaupunkia. Muualta tulleille tämä on erityisen hyödyllistä, kun pääsee tutustumaan paikkoihin hauskoissa meiningeissä.

24.8 Nyt tulee tutuksi Weboodi, HOPS, tutkintorakenteet, pääaine ja sivuaineet

25.8. Tempauspäivä ja myöhemmin selviää tarkemmin mitä on luvassa.

26.8 Leffailta

27.8. Loviisan kyselytunti

29.8. Baarikierros!

31.8. Varjoavajaiset

Kaikki edellä mainitut tapahtumat ovat tärkeitä, joten niihin osallistuminen on suositeltavaa!

Vielä viimeiseksi muistakaa, että meiltä saa ja pitää kysyä mieltä askarruttavia asioita. Opiskeluvuodet ovat parasta aikaa elämässä ja meille on tärkeää antaa teille parhaimmat eväät alkuun pääsemiseksi.

Mahtavaa kesää ja elokuussa nähdään!

Terveisin Ari, Salla, Saara ja Maria

Muista seurata Lastua myös somessa!

Instagram: @lastury
Facebook: Rovaniemen Lastu ry

 

       

Mainokset