Tuutorit

Fuksien kirje-2019 

Heippa vuoden –19 fuksit ja onnittelut uudesta opiskelupaikasta – te olette sen ansainneet! Me tuutorit toivotamme teidät erittäin tervetulleeksi Lapin yliopistoon ja siten kasvatustieteiden tiedekuntaan.Kasvatustieteen oma ainejärjestö on Lastu ja meidät tunnistaa pirteän oransseista haalareista.

Teidän fuksien opiskelijatuutoreina toimivat Elina, Milja, Waltteri ja Anni. Olemme kaikki toisen vuoden opiskelijoita, joten fuksivuoden asiat ovat meillä tuoreessa muistissa. Me autamme teidät alkuun opinnoissa, tutustutamme teidät yliopistoelämään täällä Lapissa ja vastaamme mielellämme kysymyksiinne (myös ennen koulun alkua) – olemme täällä teitä varten!

Heti opiskelupaikan varmistuttua liittykää KTK:n fuksit –19 nimiseen Facebook ryhmään, sillä siellä on tärkeää tietoa tapahtumista ja muistakin ilmoituksista. Siellä voit myös kysyä kysymyksiä meiltä tuutoreilta vaikkapa messengerin välityksellä. HOX! Ryhmä on salainen, joten sinun tulee kirjoittaa ryhmän nimi täsmälleen hakukenttään, jotta voit liittyä ryhmään. Lisäksi löydät Lapin yliopiston nettisivuilta (https://www.ulapland.fi/FI) kaikenlaista tietoa opiskeluihin liittyen, joihin kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa jo ennakkoon, joskin käymme tarkemmin läpi niitä myöhemmin myös yhdessä.

Pistä myös seurantaan Lastun Instagram @lastury ja Lapin yliopiston Instagram @universityoflapland sekä tykkää myös Lastun sivuista Facebookissa (Rovaniemen Lastu ry)!

Tulemme järjestämään teille syksyn aikana erilaisia tapahtumia ja infoja. Erityisesti koulun alkaessa nämä ovat erittäin hyödyllisiä, joten niihin osallistuminen on erittäin tärkeää. Tapahtumissa ja infoissa tulette myös tutustumaan toisiinne! 

Tässä muutama tärkeä asia, joita suosittelemme tekemään jo ennen koulun alkua:

  1. Ilmoittaudu läsnäolevaksi lukuvuodelle! Maksa ilmoittautumisen yhteydessä Lapin yliopiston ylioppilaskunnan jäsenmaksu 110€/lukuvuosi, joka sisältää Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön maksun 57€. 
  2. Opinto- ja asumistuen hakeminen Kelalta. http://www.kela.fi/kampanja-opintotuki-verkossa http://www.kela.fi/yleinen-asumistuki-nain-haet
  3. Mahdollisen opintolainan hakeminen 
  4. Opiskelijakortin hankkiminen (suosittelemme Frank App – mobiilisovellusta, koska se kulkee aina kätevästi mukana) https://www.frank.fi/opiskelijakortti/ 
  5. Kun olet saanut opiskelupaikan, ala heti etsiä asuntoa. Rovaniemellä suosittelemme erityisesti keskustan ja Rantavitikan/ Viirinkankaan alueita, koska ne ovat opiskelijoille mukavia alueita ja lähellä yliopistoa. Tässä muutamia sivustoja, joista löytyy Rovaniemen vapaat vuokraasunnot: https://www.vuokraovi.com https://www.oikotie.fi https://www.tori.fi/koko_suomi/asunnot?cg=1010 https://www.das.fi/fi/Asunnot 

Ensimmäiseksi on luvassa orientaatioviikko, jonka aikataulu on seuraava: 

19.8 Kokoonnumme yliopiston pääovien edessä ja suuntaamme Kirkkolammelle. Ohjelmassa on luvassa toisiimme tutustumista. 

20.8 Ensimmäinen koulupäivä! Myöhemmin illalla luvassa illanviettoa Wiljamissa. Halutessaan voi ottaa OMP eli Oma Pullo Mukaan! 

21.8 Kaupunkikierros

22.8 Lastun hallitus esittäytyy! 

23.8 Baarikierros yhdessä rakkaan sisarainejärjestömme Lapikkaan kanssa!

25.8 Retki Ounasvaaran luontopolulle. Tapaaminen Sampoaukiolla. 

27.8 Hengailua ja toisiimme tutustumista! 28.8 Lautapeli-ilta Lapikkaan kanssa Ainejärjestö-tiloissa. 

30.8 Huikeat varjoavajaisten etkoilut yhdessä Wiljamissa.

Edellä mainitut tapahtumat ovat erittäin tärkeitä, ja niihin osallistuminen on suositeltavaa! Ihanaa kesää kaikille ja elokuussa vihdoin tavataan! 

WhatsApp Image 2019-06-26 at 14.28.31

– Waltteri, Milja, Elina ja Anni